SKOPLEIE
RENGJØRING OG VEDLIKEHOLDSINSTRUKSJONER

Rengjøring, omsorg og beskyttelse er viktig for å forlenge holdbarheten og komforten til skotøyet ditt. Ikke maskinvask dine sko. Kun håndvask med lunkent vann (maks 40 ° C) og såpe. Ta ut innleggssålen(om mulig) før vask.
Når du tørker, unngå å utsette skoene for direkte sollys eller plassere dem for nært en varmekilde. Tørking bør gjøres sakte i romtemperatur.
Som ved alle andre sko, så må også Klaveness sko lagres på et tørt og luftig sted. Hold deg unna direkte varme, da det vil føre til sprekker i overlæret.

LÆR :: Før du behandler skinn, så bør all skitt fjernes med en myk og ren klut eller børste. For å gjenopprette fuktigheten, kan de fleste lær bli behandlet med skokrem eller skinnbalsam. La virke i ca. 15 minutter, for deretter å polere med en klut eller børste. Dette fjerner overskytende skokrem og gjør skinnet skinnende blankt. Når det er tørt, vil behandling med en vanntett spray garantere en videre beskyttelse mot skitt og fuktighet.

NUBUCK :: For å gjenopprette et ''fluffy'' utseende av nubuck, så kan man børste den opp med en børste når den er tørr. Skoen kan deretter gjøres vanntett med en bestemt spray. Om nødvendig kan også fargen fornyes med et egnet produkt. Når fargen har tørket må man børste opp nubucken igjen.

VOKSET NUBUCK :: For å rengjøre vokset nubuck, anbefaler vi et skumprodukt. For å beholde den matte overflate glansen, så anbefaler vi å bruke et generøst lag med spesial voks. Så til slutt, for å få tilbake den naturlige glansen, poler skoen med en myk klut.

PATENT LÆR :: Vi anbefaler et mildt skumprodukt for rengjøring av lakksko. For å opprettholde elastisiteten bør den behandles med en spesiell væske eller et sprayprodukt. Bruk aldri et fettbasert produkt, da dette vil etterlate streker på overflaten. Bruk en myk klut for polering.

TEKSTIL :: Tekstilbaserte sko er spesielt utsatt for skitt og vann. For å hindre at skitt trenger inn i stoffet, bør tekstiler alltid impregneres(når de er tørre). Før du rengjør skoene med skumprodukt, må skitt først fjernes med en børste. For vannskelige flekker, gjenta prosessen.

HVA SKAL DU GJØRE NÅR DINE SKO BLIR VÅTE AV VANN ELLER SVETTE
Start med å fjerne løse fotsenger. Bruk en tørr klut eller et håndkle, for å ta bort vann fra skoens overflate.
Putt litt avis eller et lite håndkle inn i skoen for å tørke den fra innsiden, og for å trekke ut fuktigheten. Bytt ut det fuktige papiret når det trengs. Plasser aldri skoene nær en varmekilde; La dem lufttørke sakte i romtemperatur.
Når skoene er tørket, så rengjør og gjenfukter du de med en skinnbalsam eller krem, og til slutt polerer du de som normalt.

ANBEFALINGER

Medisinsk utskrevet fottøy må kontrolleres regelmessig av en profesjonell, som sjekker for slitasje, skader etc., og kan avgjøre om dette produktet fortsatt utfører den kliniske funksjonen den ble utskrevet for.

Sjekk føttene regelmessig. Hvis du oppdager merker, rødhet eller endringer i føttene som skyldes skoene, ta da kontakt med det stedet hvor du fikk utlevert skoene, så snart som mulig.

Kontroller skoene regelmessig før du bruker dem. Se etter grove kanter, rifter i overlæret og at fotsengen er ok. Du bør reparere skoene dine før slitasjen og skadene blir for store.

Hvis det er mulig, ha gjerne to par sko som du bytter på og bruker annenhver dag, slik at svetten rekker å tørke ut. Fjern løse fotsenger over natten for å bedre tørkeprosessen.

Bruk et skohorn for å beskytte dine sko for unødig slitasje og for å holde passformen bedre når du tar de av og på.