HELSEFORDELER

Våre sko er designet for komfort. Gjennom de siste 50 årene har vi lært oss å lytte til ortopediske eksperter, forskningsinstitusjoner og ikke minst, hva som tilfredsstiller våre kunder. Vi legger stor vekt på at våre produkter er av klassisk design, og at ortopedisk fottøy også kan være stilige. Våre sko har de tilleggsverdiene som pasienter og brukere krever.

Hvis du opplever fotproblemer eller ubehag, bør du konsultere en fotpleiespesialist som kan gi deg hjelp til valg av sko og innleggssåler. For å avgjøre behovet for individuelle fotsenger, rehabiliteringssko, skreddersydde eller modifiserte sko, så må man få en grundig undersøkelse utført av utdannede fagfolk med riktig kompetanse.

TILPASNINGER Fottøy spiller en viktig rolle i utviklingen av tå og fotproblemer. For å forbedre fotfunksjonen eller for å imøtekomme bestemte behov, kan fottøy trenge spesifikke tilpasninger. Vi har kunnskapen og ferdighetene til å tilpasse skoen uten å påvirke utseende. Rådfør deg med en utdannet ortopedisk skotekniker, de kan hjelpe deg med å velge det fottøyet som best passer ditt individuelle behov.

Føtter med ulikt volum
Ekstra volum eller plass
til venstre eller høyre fot
Forskjellige bredder og ekstra volum

DIABETES For pasienter som har diabetes og må takle tapet av følelser i foten, så er skikkelig fottøy med tilstrekkelig passform og god støtte på alle de riktige stedene utrolig viktig for å forhindre eller redusere risikoen for komplikasjoner.
Klaveness rehabilitering og medisinske kolleksjoner er laget for å beskytte, mens de gir riktig støtte til foten for å unngå smertefulle trykkpunkter. De er laget med få sømmer og uten grove kanter. Skoene er laget med mykt og glatt fôr og overlær, for å minimere eksponeringen for fottrauma forårsaket av fottøy. Kolleksjonene består av sko med ekstra volum som gir plass til individuelle fotsenger om nødvendig. Skoene har også en ekstra vid og god åpning som forenkler det å ta skoene av og på.

DEN REAUMATISKE FOTEN Foten er et fantastisk instrument. Et følsomt samspill mellom bein, ledd og muskler holder oss oppreist, i bevegelse og i balanse. Revmatiske smerter og hovne ledd forstyrrer denne interaksjonen, noe som fører til at vi legger en unaturlig belastning på føttene. Dette kan senere føre til feiljustering og repeterende stressskader i andre ledd. Det er derfor viktig for personer med revmatisme å trene forebyggende fotpleie og ha på seg et passende fottøy på et tidlig stadium.

LEDDGIKT Leddgikt er en progressiv og svært smertefull sykdom, og det kan skade og forårsake smerter i leddene i føttene. Smerten forårsaket av leddgikt er vanskelig å ignorere, og kan i stor grad forstyrre den daglige aktiviteten. Bruk av passende og velutstyrte sko er avgjørende for å lindre smerte og ubehag. Klaveness Medical og Rehab sko er designet for å minske trykket, lindre smerter og maksimere rørligheten for de som lider av leddgikt. Dette er blandt annet gjort ved bruke en høy tåboks og et sømløst stretch materiale i forfoten.
De fleste av våre modeller er også tilgjengelige i ulike ekstra dybder, slik at de kan imøtekomme behovet for evt. individuelle fotsenger.

HALLUX VALGUS Noen av våre modeller er spesielt designet for pasienter med hallux valgus. I disse tilfellene, avviker leddet ved storetåen utover slik at foten blir bredere i ballområdet.
Sko med ekstra polstring og uten sømmer i problemområdet kan redusere presset og øke komforten.

HAMMERTÅ For å forebygge trykksmerter, tilbyr vi et antall modeller som er laget med stretch materiale i forfoten og uten sømmer, for å ungå trykk i problemområdet. Disse kombinert sammen minsker faren for trykksmerter og er med på å gi en god komfort for brukeren.

SKO I ULIKE STØRRELSER Hvis du har to forskjellige størrelse på føttene, så kan Klaveness levere et ulikt par. Det vil si et par sko i samme modell, men i forskjellige størrelser. Snakk med din ortopedingeniør om denne muligheten.

VALG AV SKO

MÅLING AV FØTTENE :: Dine føtters størrelse kan forandres seg igjennom hele livet ditt, og en fot kan være større enn den andre foten. En erfaren skoforhandler skal alltid måle begge føttene for så å velge riktig størrelse på dine sko.

FOTLENGDE :: Mål lengden på føttene ved å stå opp med fullt trykk på begge føttene. Det er viktig at lengden måles fra det mest fremtredende punktet i hælens bakside til foran på den lengste tåen.

SKO OG SKOFORM :: For at en sko skal passe perfekt, så må formen på foten passe til skoenes form.

COMFORT :: Sko med riktig passform vil kjennes behagelige ved første gangs prøving.

MED PLASS TIL TÆRNE :: Tær trenger plass for at man ikke skal få blemmer, gnagesår eller skadede tånegler. Minst 5mm for voksne og 12 mm for barn skal det være mellom din lengste tå på din største fot og skoen.

KORREKT HÆLGREP :: Skoen skal passe rundt hælen. Plasser en pekefinger mellom skoens hæl og din hæl. For korrekt passform så bør du kunne dra fingeren mellom de.

UTTAGBARE FOTSENGER :: Sko med uttagbare fotsenger er å foretrekke. Fotsengen spiller en viktig rolle for å skape komfortable sko, da de gir fuktighetshåndtering og kan byttes ut når de er utslitt. Hvis du har egne individuelle fotsenger så må du ha fottøy med uttagbare fotsenger, slik at du lett kan bytte ut disse med dine egne.