MATERIALER AV HØY KVALITET

Vi jobber hardt for å levere den beste kvaliteten til våre kunder. Kvalitet og slitesterkt materiale er valgt gjennom hele skoens utforming og produksjon, for å tilby akkurat det vi forventer oss av godt fottøy.

OVERLÆR

Skinn er det materialet vi foretrekker ved produksjon av overlær. De utvalgte skinn vi benytter kombinert med andre materialer, som pels, mesh eller Lycra neopren, gir en høyere grad av varme, beskyttelse, komfort, stretch eller pusteevne.

Selv om alt skinn er holdbart og sterkt, er det betydelige forskjeller mellom dem. Ettersom skinn er et naturlig produkt, er forskjellen i farge og tekstur et unikt kjennetegn ved alle våre produkter. Alle typer skinn har forskjellige grader av holdbarhet og struktur på grunn av teknikkene som brukes i bearbeidelsen av skinnet før de er ferdige til bruk.

MATERIAL GUIDE

Materialet er fargebehandlet med fargen. For å sikre fargekvaliteten, blir skinnhudene først fjernet for all naturlig farge og deretter farget med farger og blekeforhindrende midler i en trommel. Skinn/Lær vil absorbere fargestoffer forskjellig, og derfor vil man oppleve fargeforskjeller fra skinn til skinn.

Denne veiledningen inneholder vårt utvalg av tilgjengelige farger/materialer for våre produkter. Vær oppmerksom på at disse kun er ment som veiledning og ikke bør betraktes som helt nøyaktige.

KUNSTIG FREMSTILT LÆR :: Dette kunstig fremstilte materialet er produsert for å se ut som eller fungere som skinn.
CHEVREAU :: Chevreau er produsert av geitehud, og overflaten er myk, glatt og smidig. Den former seg perfekt til fotens form og forblir ganske stabil i form.
COATED SPLIT :: Lær som er spesielt behandlet for å forhindre inntak av vann.
CROCO :: Preget krokodille trykk på læret for å se ut som krokodilleskinn
PELS :: PELS tilbyr tidløs skjønnhet, varme og langvarig holdbarhet.
KALV :: Kalv er veldig mykt og har en fin struktur på læret, som gir både smidighet og lang holdbarhet.
LYCRA NEOPREN :: Lycra neopren er et strekkbart materiale som tilpasses optimalt til fotens form, og øker komforten.
MESH :: Mesh er en blanding av tekstiler med høy kvalitet som skaper en lett og pustende tekstil, som er både myk og hurtigtørkende.
METALLISK NAPPA :: Det unike ved dette materialet er gitt av en metallfolie eller et pulver som, når det påføres på nappa, gjør det både glansfullt og reflekterende.
NAPPA :: Slitesterkt og beskyttende lær som er mykt og naturlig og som både er pustende og isolerende. Det tilpasser seg fotens form, og maksimerer komfort og individuell passform. Lær kontrollerer fotens temperatur, og føles varme ved kalde temperaturer og virker avkjølende ved varme temperaturer.
DOUBLE-FACE :: Dobbelt-face kombinasjon har en nappa, anilin eller delt overside og en ullforing. Hovedsakelig brukt til støvler og tøfler.
NUBUCK :: Nubuck er et skinn som har blitt litt børstet på overflaten for å skape en fin fløyelsaktig og myk overflate. Siden den har en åpenporet tekstur, så er den pustende - og spesielt effektiv ved gjennomtrengende svette.
WAXED NUBUCK (NUBOID) :: Denne voksede nubucken har blitt utviklet av Klaveness. Den har et lett børstet yttre som er satt inn med scotchgard og fett, noe som resulterte i et vanntett, slitesterk, mykt og behagelig materiale.
OXFORD LÆR :: Lær som er spesielt behandlet for å forhindre inntak av vann.
PATENT LÆR :: Patent lær har fått en finish som innebærer å påføre et tykt lag med lakk for å oppnå et karakteristisk, glanset og speillignende utseende.
PRINTED NUBUCK :: Nubuck som har blitt behandlet med en spesiell trykkteknikk for å forbedre utseende på overflaten.
EKTE PELS :: Ekte pels er et naturlig termostatisk og pustende materiale som regulerer varme og fuktighet, for å holde føttene tørre og ved kroppstemperatur. Brukes mest ved produksjon av støvelettskaft.
REPTIL :: Er et reptil preg som er påtrykt skinnet for å se ut som reptilhud.
SPLIT :: Alle skinnhudene må deles i to lag fordi skinnet er for tykt. Bunnlaget er kjent som split, og er generelt tynnere og lettere.
SPLIT EMBOSSED :: Dekorert split skinn, som får karakter igjennom at man trykker en oppvarmet form på overflaten.
STRETCH :: En tøyelig kombinasjon av materialer som tilpasser seg optimalt til fotens form, og sikrer maksimal komfort for brukeren.
STRETCH NAPPA :: Dette strekkbare materialet kommer av en nappa-tekstilkombinasjon, og tilpasser seg optimalt til fotens form, noe som sikrer maksimal komfort for brukeren.
STRETCH NUBUCK :: Dette strekkbare materialet kommer av en nubuck-tekstilkombinasjon, og tilpasser seg optimalt til fotens form, noe som sikrer maksimal komfort for brukeren.
TEKSTIL :: Tekstil er pustende og lett, og kan være laget av naturlige eller syntetiske materialer.
VEGETABILSK SKINN :: Vegetabilsk skinn er tradisjonelt garvet med vegetabilskt garvingsmiddel som kommer fra enkelte planter og trær.
VELOUR :: Velour er ekstremt robust og pustende og ligner fløyel i både utseende og følelse.
VOKSET TEKSTIL :: Et sammensatt materiale bestående av to lag; et bakstykke av tekstil kombinert med en yttre vokset yte.
ULL FILT :: Ullfilt (90% ull + 10% polyester) er et naturlig naturfiber av høy kvalitet, med gode egenskaper: Det er hudvennlig, pustende og varmeisolerende, noe som bidrar til å holde føttene i riktig temperatur.

FÔR

Fôr er det indre skomaterialet som holder kontakten med foten. Hovedformålet er å dekke innsiden av sømmer og forlenge skoens levetid.
Foringsmaterialer skal i hovedsak gi optimal temperaturregulering og trekke ut fuktighet. Myk og sømfri foring med skumpolstring, kan samtidig gi utmerket komfort og beskyttelse.
Klaveness fottøy kan produseres med en rekke ulike fôr.

KUNSTLÆR FÔR :: Kunstlærfôr er et pustende materiale som tillater luftgjennomstrømning, noe som bidrar til å holde føttene tørre og avkjølt.
KROMFRITT LÆR :: Kromfritt lær er perfekt for de som er allergiske mot krom (et stoff som vanligvis brukes i garvningsprosessen). Det er spesielt egnet for barnesko siden disse har en tendens til å være mindre motstandsdyktige mot krom.
COVERLINING / MICROFIBER :: Meget slitesterk og myk, denne ekstremt fine syntetiske fiberen tørker raskt og er lett å ta vare på.
COVERLINERING MED SKUM :: Med ekstra dempnings- og isolasjonsegenskaper, øker denne ekstremt fine syntetiske fiberen komforten og minsker trykkpunktene.
FILT :: Filt er laget av ull- eller pelsfibre som flettes/presses sammen og rulles flatt.
PELS :: PELS tilbyr tidløs skjønnhet, varme og langvarig holdbarhet.
LÆR :: Ikke bare er lær et viktig over materiale, men det er også enestående som fôr. Lær er et naturlig materiale som både er pustende og isolerende, og gir en generell følelse av velvære. Den absorberer fuktighet og har en temperaturregulerende effekt. Lett på huden med en behagelig følelse. Glatt skinnfôr kan også bidra til å forebygge skader forårsaket av friksjon.
LYCRA :: Lycra er en blanding av stretch materiale som er optimalt for et mykt fôr.
EKTE PELS :: Med varm isolering gir ekte pelsfor varme da det er et naturlig termostatisk og pustende materiale.
SYMPATEX :: SympaTex gir beskyttelse mot alt slags vær og er 100% vanntett. Samtidig som at det er miljøvennlig.
SYNTETISK :: Syntetisk fôr er laget av et porøst og pustende materiale som tillater luftgjennomstrømning. Den største fordelen er at den tørker raskt og er lett å ta vare på.
TEKSTIL :: Laget av vevde eller strikkede fibre. Tekstilfôr er absorberende og pustende, noe som gjør det hygienisk og behagelig for føttene.
ULL BLANDING :: Vintersko som er foret med ullblanding bidrar til å holde varmen og absorbere bort fuktigheten.
W-TEX :: W-tex er en vanntett og pustende membran

HVORDAN REPRESENTERES HVER FARGE / MATERIALKOMBINASJON?


Hver farge/material kombinasjon er representeres ved et tre-sifret tall (f.eks. Grå nappa er 764).

Hvis en sko har mer enn en farge/materiale, vil dette bli indikert med en bindestrek (-) mellom hvert fargenummer (f.eks. Grå nappa og Grå reptile er 764-719).

Rangeringen av fargene starter fra skoens fremre del og bak mot hælen.